Zorgvoorbeter.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

www.zorgvoorbeter.nl

Vernieuwend zorgen

De zorg moet betaalbaar blijven en de maatschappij verandert. Mensen blijven langer zelfstandig wonen, zijn mondiger, hun netwerk doet meer in de zorg. Wat betekent dat voor jouw werk als zorgmedewerker? Wat moet je leren en wat ga je afleren? Daarover gaat dit thema dat mede gebaseerd is op gesprekken met 150 medewerkers en leidinggevenden.

Uitgelicht

Nieuw kwaliteitskader

Zorgorganisaties gaan het nieuwe kwaliteitskader implementeren in hun eigen organisatie. 'Samen leren' is de basis voor kwaliteitsverbetering.
lees verder

Online werkboek teamleren

Met deze werkvormen kun je samen met je team aan de slag gaan met vernieuwend zorgen. Voor teamleiders en medewerkers.
lees verder

Nieuwe zorghouding

Een nieuwe invulling van zorg: de relatie met de cliënt verandert, maar ook die met de familie, met je team en zelfs de relatie met jezelf.
lees verder

Zes verbeteropgaven

Het gaat voortaan meer om wat een cliënt wél kan dan om wat hij niet kan, om welbevinden en veerkracht in plaats van ziekte.
lees verder

Hervormingen zorg

Wat is er de laatste jaren veranderd in de langdurige zorg? Alle wetten op een rij. Wijkverpleegkundigen zijn voortaan de spil in de zorg.
lees verder

Wat vind jij?

Grootste uitdaging

De grootste uitdaging van de vernieuwde zorg wordt 'zorgen met handen op de rug'.

Video: andere zorghouding

De nieuwe zorgmedewerker speelt meer in op de mogelijkheden van de cliënt. Meer video's