Zorgvoorbeter.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

www.zorgvoorbeter.nl

In voor zorg-eindcongres

In de periode van 2009 tot 2017 heeft het programma In voor zorg! 430 organisaties in de langdurige zorg ondersteund bij het inrichten van werkprocessen in een veranderende omgeving. Na 7 jaar wordt het programma per mei 2017 afgerond. Tijd om nog een laatste keer kennis en ervaringen met elkaar te delen tijdens het eindcongres In voor zorg!.

Organisaties in de ouderenzorg, thuiszorg, jeugdzorg, zorg voor mensen met een verstandelijke beperking en langdurige geestelijke gezondheidszorg (ggz) hebben een groot verandervermogen laten zien. Belangrijke veranderingen zijn bijvoorbeeld de invoering van zelfsturende teams in bestaande organisaties en de introductie van technologie in het zorgproces. Hoe hebben organisaties deze veranderingen aangepakt? En wat zijn de belangrijkste geleerde lessen? Dit en nog veel meer wordt gepresenteerd via vele workshops, een informatiemarkt, dialoogsessies en presentaties.

Wanneer

19 april 2017, van 9.00 tot 18.00 uur.

Waar

Beatrixtheater, Jaarbeurs Utrecht

Voor wie?

Het congres is bedoeld voor alle betrokkenen bij de organisatie van de langdurige zorg en in het bijzonder (oud) deelnemers van In voor zorg!

Kosten

Deelname aan het congres is gratis. Heb je je aangemeld, maar ben je toch verhinderd, stel dan je plaats tijdig weer beschikbaar.

Aanmelden

Meld je aan voor het ‘Eindcongres In voor zorg!.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met In voor zorg! via 030 - 789 25 10 of per e-mail: info@invoorzorg.nl

Programma

Het programma is onder leiding van dagvoorzitter Oscar Kocken en bestaat uit verschillende presentaties en workshoprondes. Het gehele programma vind je op de website van In voor Zorg!.

Drie workshops uitgelicht

Workshop Hilverzorg: kwaliteitsverbetering en meer tevreden cliënten dankzij invoering zelfsturing (Sector: VVT, ouderenzorg, verpleeghuiszorg, VG, GGZ)

Hilverzorg deelt in deze workshop haar ervaringen op de vijf terreinen van eigen regie: cliënt, systeem, relatie, geld en verantwoording. Daarnaast beantwoorden ze vragen over hoe we ervoor kunnen zorgen dat we er nog meer van gaan merken in de praktijk, die verder reikt dan die van de betrokken organisaties.

Workshop Mosea Zorggroep: de invloed van historie en context bij de invoering van zelfsturende teams (Sector: VVT)

Mosea Zorggroep werkte met behulp van In voor zorg! vanuit de visie dat de organisatie meer regie en regelruimte bij cliënten en medewerkers wilden creëren. Hiervoor gingen ze op zoek naar een nieuwe organisatiestrategie waarin verantwoordelijkheden anders en beter verdeeld worden.

Presentatie Opella: Van meten naar verbeteren (Sector: VVT, welzijn, ouderenzorg)

Volgens Opella ontvangt de klant de beste zorg en ondersteuning als de organisatie zelforganiserend is, er regelarm wordt gewerkt en er dus leef- en werkruimte is voor klanten en medewerkers. De klanttevredenheid steeg in de afgelopen jaren naar een 8,2. Maar hoe zorg je voor klanttevredenheid, hoe meet je dat en hoe verbeter je? En hoe betrek je thuisraden in je traject? Dit en meer legt Opella uit tijdens hun presentatie ‘Van meten naar verbeteren’.

Wil je hierop reageren?

Jouw reactie

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen []. Voorbeeld: [www.zorgvoorbeter.nl] of [http://www.zorgvoorbeter.nl]. Velden met een (*) zijn verplicht.