Zorgvoorbeter.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

www.zorgvoorbeter.nl

De jonge mantelzorger op school

Op jonge leeftijd mantelzorger zijn brengt dilemma’s met zich mee. Waar hebben jongeren in een mantelzorgsituatie mee te maken? En waar lopen zij tegenaan?

Tijdens de bijeenkomst leer je meer over jonge mantelzorgers en waar zij mee te maken krijgen.

Wanneer

  • Donderdag 12 oktober, 13.00 - 16.30 uur (Zwolle)
  • Donderdag 2 november, 13.00 - 16.30 ('s-Hertogenbosch)

Waar

  • De Enk, Enkstraat 67, Zwolle
  • BBS Boschveld, Zernikestraat 2, ‘s-Hertogenbosch

Voor wie

Professionals die werken met en voor jonge mantelzorgers

Aanmelden

Meld je aan bij Dirk Dijkgraag via d.dijkgaaf@carinoca.nl of 06 22 03 39 93 (Zwolle) of Liesbeth Krouwel via l.krouwel@welzijnlelystad.nl of 06 29580611 ('s-Hertogenbosch). Opgeven kan tot uiterlijk 30 september.

Kosten

Gratis voor leden van JMZ PRO / € 75 excl. btw voor niet-leden inclusief koffie, thee en drankje. Wil je lid worden na de bijeenkomst? Dan worden de kosten van de bijeenkomst in mindering gebracht op je jaarabonnement.

Programma

De bijeenkomst staat in het teken van jonge mantelzorgers. Theatergroep Bint heeft hiervoor een speciale voorstelling voor ontwikkeld: ‘What if?’ en speelt deze tijdens de bijeenkomst. De indrukwekkende voorstelling geeft weer met welke dilemma’s jonge mantelzorgers te maken hebben als het gaat om situaties op school, in sociale contacten etc. Na de voorstelling is er ruimte voor interactieve verdieping en uitwisseling van kennis en ervaring. Er wordt stilgestaan bij verschillende thema's, zoals: scholen benaderen en motiveren, werkvormen op basis-, voortgezet,- en vervolgonderwijs, veiligheid waarborgen, de behoefte van de jonge mantelzorger en het contact met school borgen.

Lees meer op Zorg voor Beter

Wil je hierop reageren?

Jouw reactie

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen []. Voorbeeld: [www.zorgvoorbeter.nl] of [http://www.zorgvoorbeter.nl]. Velden met een (*) zijn verplicht.