Zorgvoorbeter.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

www.zorgvoorbeter.nl

Thema: Dementie

Kennistoetsen

Diagnostische kennistoets

Weet jij het verschil tussen vergeetachtigheid en dementie? Dit is een korte kennistoets van tien vragen waarmee je eenvoudig je kennis kunt testen over dementie. Digitale kennistoets dementie op website van Profi-leren.

Kennistest 'Ziekte van Alzheimer'

De kennistest van advies- en trainingsbureau BTSG bestaat uit 17 vragen. Je vult de test digitaal in en krijgt per  vraag een toelichting. Digitale kennistest 'Ziekte van Alzheimer'

Dementie kennis quiz

Dementie kennisquiz van Alzheimer Nederland, met tien stellingen.

Kennisquiz Alzheimer Nederland

Kennisquiz Alzheimer Nederland: hele korte quiz met 4 vragen.

Kennistoets

Een kennistoets die VillakeizersKroon, een organisatie voor zorg en dagbesteding voor mensen met dementie, gebruikt voor interne scholing. Kennistoets (pdf)

Kennismonitor Dementie

Met de Kennismonitor Dementie kan een organisatie de visie, deskundigheid over - het omgaan met mensen met - dementie en werkprocessen op de afdeling of in de thuiszorg in kaart brengen. Deze monitor bestaat uit een vragenlijst die door individuele medewerkers van zorgorganisaties wordt ingevuld. De individuele verzorgende krijgt na het invullen van de monitor een advies over de opleidingsbehoefte. De organisatie krijgt teamsgewijs een analyse van de kennisbehoefte en heeft daarmee de juiste informatie voor handen om een optimaal scholingsprogramma in te richten. Er is een versie voor intramurale zorg en thuiszorg. De kennismonitor is door experts van het RadboudUMC gevalideerd en geaccrediteerd door de V&VN voor twee accreditatiepunten. De kosten om van deze monitor gebruik te maken zijn 50 euro per persoon. Kennismonitor Dementie op website van Ideon.

Wil je hierop reageren?

Jouw reactie

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen []. Voorbeeld: [www.zorgvoorbeter.nl] of [http://www.zorgvoorbeter.nl]. Velden met een (*) zijn verplicht.

Reacties

 • marius van welie [NAH patiënt met post Encephalitis Syndroom, geen, den haag] 03-03-15

  Geachte deskundigen,

  Na het overleven van een Encephalitis, een dikke twee jaar hard revalideren en een training daarna die elke dag vult, en nooit stopt.

  Ik zie dat ik gewoon een quizje moet doen. Dan heb ik alle kennis die ik heb blijkbaar ten toon gesteld.

  Walgelijk. Denigrerend. Geen respect. Geen fatsoen. DAT is veel erger dat de Encephlatis. Niet voor niets noem ik het de ziekte die begint bij overleven.

  Honderen mensen nemen quizjes af. Wow. Professioneler kan u niet overkomen.

  Ik krijg zelf heel erg de neiging mijn jas van fatsoen maar aan de kapstok te hangen.