Zorgvoorbeter.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

www.zorgvoorbeter.nl

Congres In voor Mantelzorg

Op zoek naar manieren om het samenspel tussen formele en informele zorg (nog) beter vorm te geven? Behoefte aan advies en inspiratie uit de praktijk? Meld je aan voor het congres ‘In voor Mantelzorg’.

Het vorige congres in juni 2016 was een overweldigend succes. Daarom organiseren Vilans en Movisie nu een tweede editie. Je kunt deelnemen aan workshops over de samenwerking met mantelzorgers, onder andere over het zorgleefplangesprek, versterking van het sociale netwerk, gebruik van digitale communicatie en verkennen van grenzen.

Waar

Spant in Bussum

Wanneer

Dinsdag 24 januari 2017 van 10:00 tot 17:00 uur (inloop vanaf 9:30 uur).

Voor wie

Het Congres richt zich op staf-, beleids-, kwaliteitsmedewerkers, bestuurders,  managers, verplegenden, verzorgenden, mantelzorgers, leden cliënten-, familie- en ondernemingsraden van organisaties in ouderenzorg, gehandicaptenzorg, Ggz, thuiszorg, ziekenhuizen, revalidatie, eerstelijnszorg en gemeenten.

Kosten

Deelname aan het congres is gratis. Het congres hanteert wel een no-show fee van 95 euro incl. btw. Mocht je verhinderd zijn, dan horen ze dat graag uiterlijk 3 januari. Uiteraard kun je een vervanger sturen.

Programma

  • Workshops over diverse aspecten van het samenspel met mantelzorgers
  • Adviestafels: leer van de ervaringen van deelnemers aan In voor Mantelzorg en van mantelzorgers
  • Talk van journaliste Mieka Vroom. Ze vertelt over haar eigen belevenissen tijdens de intensieve zorg voor haar moeder
  • Uitreiking van de Mantelzorg Award: prijs voor mensen die mantelzorg mogelijk maken. Voorgedragen door mantelzorgers zelf. De award is een initiatief van de 'Sprekende mantelzorgers'
  • Ontmoetingen, film en theater

Je kunt kiezen uit maar liefst 9 workshops en 9 adviestafeltafels. Bekijk hier het volledige programma (pdf) en de omschrijving van de workshops en adviestafels.

Aanmelden

Meld je direct aan

Lees meer

werkboek mantelzorg