Zorgvoorbeter.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

www.zorgvoorbeter.nl

Nieuwe app: Before you leave bij palliatieve zorg

10 augustus 2017

Betekenisvolle gesprekken voeren in de laatste levensfase is niet makkelijk. DELA ontwikkelde daarom de app Before you leave. Met de app kun je diepgaande gesprekken voeren met mensen die weten dat ze op korte termijn komen te overlijden.

In de app zitten honderden vragen waarmee zowel luchtige als zware onderwerpen aan de orde komen. De vragen variëren van ‘Wat is je mooiste herinnering aan ons samen?’ tot ‘Wat had je anders willen doen in je leven?’. De gesprekken kun je als beeld- of geluidsfragment in de app bewaren. De app maakt het makkelijk om deze fragmenten te delen met familie en vrienden. Ook als de persoon om wie het gaat er niet meer is. De app is ontwikkeld voor mantelzorgers en familie. Zorgprofessionals en vrijwilligers die regelmatig aan het bed zitten van iemand die op korte termijn zal overlijden kunnen de app ook gebruiken.

Ontwikkeld met mantelzorgers

Met een geliefde praten over betekenisvolle onderwerpen gaan de meeste mensen uit de weg. Ze zijn bang om de verkeerde vraag te stellen. Of om iemand pijn te doen. Samen met mantelzorgers en professionals zijn intensieve gesprekken gevoerd over hun ervaringen. Daaruit blijkt dat zij naast alle praktische hulp die zij bieden, nauwelijks toe komen aan een persoonlijk gesprek. Vaak moeten ze een drempel over om het gesprek te starten. De app helpt hen daarbij.

Lees meer

Wil je hierop reageren?

Jouw reactie

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen []. Voorbeeld: [www.zorgvoorbeter.nl] of [http://www.zorgvoorbeter.nl]. Velden met een (*) zijn verplicht.

Reacties

  • Gast [Wijhe] 02-11-17

    788 Is dit programmaatje ook op de pc te verkrijgen? Als app kan ik niks mee.

  • l.pool [vw-er VPTZ, Markant, Amsterdam] 28-09-17

    Is het ook mogelijk om de vragen op papier te krijgen?

    Dat zou ik heel fijn vinden.