Zorgvoorbeter.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

www.zorgvoorbeter.nl

Thema: Vrijheidsbeperking

Vragenlijst vrijheidsbeperking

Om een duidelijk beeld te krijgen van de huidige situatie in uw organisatie is het van belang kritisch te kijken naar het proces rond het toepassen van vrijheidsbeperking. Worden maatregelen verantwoord toegepast en voldoet het proces aan de gestelde kwaliteitscriteria toepassen van vrijheidsbeperking?

Hiervoor kunt u gebruik maken van het instrument Analyse Kwaliteitscriteria (pdf, 144 kb). Deze bestaat uit een vragenlijst met antwoordcategorieën, ingedeeld in vijf onderdelen. Elk onderdeel gaat in op een van de kwaliteitsaspecten:

  • communicatie
  • preventief beleid
  • deskundigheid
  • zorg als proces
  • randvoorwaarden en Verantwoording

U kunt het instrument gebruiken als nulmeting om de stand van zaken binnen uw organisatie in kaart te brengen. Door de vragenlijst na een jaar nog eens af te nemen worden eventuele verbeteringen zichtbaar.

Uit kunt de vragenlijst printen, in laten vullen en met de hand invoeren in de bijbehorende spreadsheet (excel, 363 kb). De resultaten worden hierin direct verwerkt in overzichtelijke staafdiagrammen.

Wil je hierop reageren?

Jouw reactie

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen []. Voorbeeld: [www.zorgvoorbeter.nl] of [http://www.zorgvoorbeter.nl]. Velden met een (*) zijn verplicht.

Reacties

  • Marjolein van Vliet [Vilans, Utrecht] 20-10-14

    Ja, deze lijst is nog steeds actueel.