Zorgvoorbeter.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

www.zorgvoorbeter.nl

Nieuwe instrumenten interne kwaliteitsverbetering

13 februari 2013

Op 31 januari was het Zorg voor Beter Kennisplein aanwezig op de ‘Weet en Verbeterdag’ georganiseerd door ActiZ. Samen met ruim 250 kwaliteitsmedewerkers, beleidsadviseurs, managers uit de verpleeg- en verzorgingshuiszorg, thuiszorg en kraamzorg lieten we ons inspireren. De dialoog werd gestimuleerd in een nieuwe aanpak: ‘Open Space’ waar de deelnemers hun eigen onderwerpen konden inbrengen. Uiteindelijk draaide het allemaal om het werken aan interne kwaliteitsverbetering.

Nieuwe instrumenten

ActiZ zelf bracht ook inspiratie met twee nieuwe instrumenten voor interne kwaliteitsverbetering: de Spiegelrapportage en Mijn Verbetermeter.

De Spiegelrapportage is voor zorgorganisaties en cliëntenraden en helpt de dialoog op gang te brengen tussen bestuurders en cliëntvertegenwoordigers.
Zie Verbeteren doe je zo-Organiseren-Acties-Cliëntparticipatie.

Mijn Verbetermeter is een praktisch instrument waar zorgmedewerkers zelf mee aan de slag kunnen. Je kunt zelf bepalen wat je wilt meten en je krijgt de resultaten snel teruggekoppeld.
Zie Verbeteren doe je zo-Leren-Signaleren.