Zorgvoorbeter.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

www.zorgvoorbeter.nl

Emma van Dongen zet personeel van de Waalborg in het zonnetje

13 juni 2012

In het kader van de Zorg voor Beter 4-daagse worden verzorgenden en verplegenden door ZonMw in het zonnetje gezet. Eerder werden al organisaties in Zwolle en Hilversum verrast. Vandaag, 13 juni bracht Emma van Dongen van ZonMw een bezoek aan de Waalborg in Nijmegen Van Dongen: 'Er zijn vaak negatieve verhalen in het nieuws, maar eigenlijk gata het voor een heel groot deel goed in zorg. En wordt er dagelijks met heel inzet gewerkt en veel kwaliteit. En worden heel veel goed dingen gedaan. Dat willen wij vandaag centraal stellen.'

Bekijk de korte reportage van Emma van Dongen in de Waalborg.

Zorg voor Beter

Zorg voor Beter organiseert van 11 tot 14 juni vier scholingsdagen in Nederland om de kwaliteit van de zorg te verhogen. Voorafgaand aan elke scholingsdag overvalt Zorg voor Beter een zorginstelling om de medewerkers in het zonnetje te zetten voor hun dienstbare werk. Na Zwolle zal dit nog in Nijmegen en Breda plaatsvinden. De langdurige zorgsector verdient een pluim, veel verzorgenden en verpleegkundige zetten zich dagelijks in om cliënten op een bijzondere manier te verzorgen. 

Slotcampagne

De 4-daagse maakt deel uit van de slotcampagne van Zorg voor Beter een programma van het ministerie van VWS onder regie van ZonMw. Zorg voor Beter is gericht op het verhogen van de kwaliteit in de langdurige zorgsector. Op scholingsdagen worden zorgverleners getraind in medicatieveiligheid, valpreventie, ergonomie, zelfredzaamheid en probleemgedrag. Alle kennis die Zorg voor Beter heeft verzameld blijft beschikbaar op de nieuwe digitale kennispleinen. Hier zullen ook nieuwe methoden voor de zorg en kennis beschikbaar worden gesteld.

Meer weten