Zorgvoorbeter.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

www.zorgvoorbeter.nl

Attje Kuiken verrast zorginstelling De IJpelaar van Thebe Breda

14 juni 2012

Zorg voor Beter bracht ’s ochtends een onaangekondigd verrassingsbezoek aan zorginstelling Thebe De IJpelaar in Breda samen met Kamerlid Attje Kuiken van de PvdA . Het personeel werd verrast met bloemen en taarten. Deze actie maakt deel uit van de slotcampagne van Zorg voor Beter om de langdurige zorg in het positieve daglicht te stellen. Het personeel vond het fijn om in het zonnetje gezet te worden. 'Een stukje waardering voor je werk.' Kamerlid Attje Kuiken bedankt de medewerkers  met de volgende woorden: 'Iedereen wil graag goede zorg. Het zijn de verpleegkundigen en verzorgenden die het verschil kunnen maken voor cliënten. Dat maakt hun werk ontzettend belangrijk.'

Bekijk de korte reportage van Attje Kuiken bij zorginstelling Thebe de IJpelaar.

Zorg voor Beter

Zorg voor Beter organiseert van 11 tot 14 juni vier scholingsdagen in Nederland om de kwaliteit van de zorg te verhogen. Voorafgaand aan elke scholingsdag overvalt Zorg voor Beter een zorginstelling om de medewerkers in het zonnetje te zetten voor hun dienstbare werk. Na Zwolle zal dit nog in Nijmegen en Breda plaatsvinden. De langdurige zorgsector verdient een pluim, veel verzorgenden en verpleegkundige zetten zich dagelijks in om cliënten op een bijzondere manier te verzorgen.

Slotcampagne

De 4-daagse maakt deel uit van de slotcampagne van Zorg voor Beter een programma van het ministerie van VWS onder regie van ZonMw. Zorg voor Beter is gericht op het verhogen van de kwaliteit in de langdurige zorgsector. Op scholingsdagen worden zorgverleners getraind in medicatieveiligheid, valpreventie, ergonomie, zelfredzaamheid en probleemgedrag. Alle kennis die Zorg voor Beter heeft verzameld blijft beschikbaar op de nieuwe digitale kennispleinen. Hier zullen ook nieuwe methoden voor de zorg en kennis beschikbaar worden gesteld.

Meer weten