Zorgvoorbeter.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

www.zorgvoorbeter.nl

Winnaars ZorgUitblinker

14 juni 2012

In de zorg zijn er velen die het verschil maken. Wij nomineerden twaalf toppers. In elke regio waar de Zorg voor Beter 4-daagse neerstrijkt, zijn er drie zorgmedewerkers die meedoen voor de ZorgUitblinker.

Winnaars

Hieronder vind je de winnaars bij elke regio.

Breda

Johanne Leeuwenburg, werkzaam bij Thebe-Elisabeth in Goirle, is uitgeroepen tot ZorgUitblinker in de regio Breda. Ze kreeg meer dan veertig procent van de door zorgverleners uitgebrachte stemmen. 

Johanne: 'Tweeëndertig jaar geleden wilde ik eigenlijk politieagent worden. Omdat mijn ogen daarvoor te slecht waren en ik in elk geval iets voor mensen wilde betekenen, heb ik de opleiding voor bejaardenverzorgster gedaan. Het is een uitdaging om mensen zoveel mogelijk te helpen, te ondersteunen en te begeleiden, hun welzijn te bevorderen en vooral hun zelfredzaamheid te laten behouden.'

Nijmegen

Winnaar is Monique Kluijtmans uit Den Haag. Ze won met meer dan een derde van de stemmen van haar collega's Elly Lavrijssen, praktijbegeleider bij Regionale Stichting Zorgcentra in de Kempen, en Janneke Verbrugge, verzorgende bij BrabantZorg in Veghel. Monique werkt in de thuiszorg bij HWWzorg in Den Haag. 

Monique: 'Als ik zelf ervaar dat ik echt iets heb betekend voor iemand, geeft mij dat voldoening'. De collega's van Monique vinden het vooral lovenswaardig dat zij samen met het management werkt aan een nieuw sleutelbeleid.

Hilversum

Anita Rietveld (45) uit Soest, helpende in de thuiszorg bij Kijk op Zorg in Hilversum is uitgeroepen tot Zorguitblinker in de regio Hilversum. Zij won nipt van de andere genomineerden.

Anita: 'Het maakt me trots dat ik cliënten soms helemaal zie opbloeien door de aandacht die ik ze geef. Als ze niet lekker in hun vel zitten, zeg ik "Kom op, we gaan lekker zingen". En door te zingen fleuren we er allebei van op!'

Zwolle

Tiertsje Kuipers-Boersma (50), casemanager dementie uit Oldemirdum in Friesland, is verkozen tot ZorgUitblinker Zwolle. Tiertsje heeft meer dan de helft van de ruim 2000 online stemmen gekregen.

Tiertsje: 'Ik ben trots op mijn vak, ook al is het soms zwaar. Bedenk dat je als zorgverlener zelf hebt gekozen voor de zorg, maar dat cliënten niet zelf voor jou kiezen. Veranderen en vernieuwen bijvoorbeeld, lukt als er voldoende gepassioneerde mensen zijn. Zo richt ik op dit moment, samen met een groep casemanagers dementie, een landelijke beroepsvereniging op. Ook iets waar ik trots op ben! En dat mogen we ook wel wat meer zijn: laten we beroepstrots uitstralen!'

Verkiezing

Op 22 mei begon de strijd tussen verplegenden, verzorgden en begeleiders voor de titel Zorguitblinker. In de regio’s Zwolle, Hilversum, Nijmegen en Breda voeren in totaal twaalf zorgprofessionals campagne om Zorguitblinker te worden. De genomineerden hebben een bijzonder verhaal en zijn voorgedragen door hun collega’s. Met deze verkiezing krijgen zij de kans om met hun verhaal anderen te inspireren. De zorguitblinker wint een training voor haar afdeling.