Zorgvoorbeter.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

www.zorgvoorbeter.nl

Werkplaats voor betere zorg. Doe en denk mee!

08 juni 2012

Experts, ervaringsdeskundigen en gebruikers. Wij brengen ze samen op de zogeheten werkplaatsen op het Zorg voor Beter Kennisplein VVT. Om samen nieuwe informatie en inzichten te verzamelen en ontwikkelen. En landelijke richtlijnen te vertalen naar praktische instrumenten die collega’s kunnen hergebruiken. Heb jij ook actuele kennis of een goed idee om de medicatieveiligheid of continentie van je cliënten te verbeteren? Of over een van de andere thema’s van het kennisplein? Meld je aan voor een van de werkplaatsen!

In de werkplaatsen verzamelen en ontwikkelen deelnemers kennis over een bepaald thema. Bijvoorbeeld in de Werkplaats Medicatieveiligheid, waar handvatten ontwikkeld worden waarmee verzorgenden op een verantwoorde manier hun rol in de medicijnketen kunnen invullen. Als het werk is gedaan, de kennis op een rijtje staat en de instrumenten ontwikkeld zijn, dan komt dit beschikbaar via de vindplaats op dit kennisplein. Zo kunnen collega’s in de verpleging, verzorging en thuiszorg en hun cliënten er ook van profiteren.

Door en voor zorgverleners

De werkplaatsen hebben een tijdelijk karakter en gaan over een bestaand thema of over een actuele zorgvraag. Iedereen die kennis heeft over het betreffende thema, of instrumenten gebruikt die met het thema te maken hebben, kan deelnemen. In de werkplaatsen werken zij samen aan het ontwikkelen van informatie die ook weer voor anderen beschikbaar komt op het Kennisplein. Kortom, het Kennisplein is er niet alleen voor zorgverleners en helpenden, het is er ook door hen.

Doe mee!

Ook kennis of goede ideeën over een bepaald onderwerp? Of goede ervaringen met een instrument? Zorg dat je collega’s het wiel niet opnieuw hoeven uit te vinden en doe mee in de werkplaats. Meld je aan bij de contactpersoon van het thema waarover je graag meedenkt. Niet meedenken, maar wel een mening over de informatie die al in de vindplaats staat? Ook die is welkom, zodat we daar in de werkplaats mee verder kunnen. 

Meer informatie

Kijk in onze werkplaatsen.