Zorgvoorbeter.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

www.zorgvoorbeter.nl

Werkplaats Zorgleefplan over samenredzaamheid van start

23 juli 2012

Deze maand start de werkplaats ‘Samenredzaamheid’ voor het thema Zorgleefplan. In deze werkplaats gaan verschillende zorgprofessionals op de volgende vraag in: hoe kunnen verzorgenden de cliënt en zijn netwerk ondersteunen in zelfredzaamheid?

Door te werken met het zorgleefplan wordt de zorg verbreedt van zorg naar zorg én welzijn. Veel verzorgenden worstelen met deze nieuwe invulling: de welzijnskant. Ze zijn geneigd om zelf sociale activiteiten met de cliënt te ondernemen, terwijl de verandering meer inhoudt dat ze de cliënt en diens netwerk ondersteunen. In de werkplaats Samenredzaamheid willen we een handvat ontwikkelen dat (teams) verzorgenden ondersteunt in deze nieuwe taak.

Lees meer over de werkplaats Samenredzaamheid.

Werkplaatsen voor actuele informatie

De werkplaats ‘Samenredzaamheid’ is de derde werkplaats van het Zorg voor Beter Kennisplein VVT. Eerder startten al de werkplaatsen Medicatieveiligheid: veilig werken in de thuissituatie en het verzorgingshuis en Vrijheidsbeperking: verzorgende en vrijheidsbeperking in de thuissituatie. Binnenkort start nog een werkplaats. Alle werkplaatsen zijn een initiatief van ActiZ, BTN, V&VN en Vilans. ZonMw financiert de werkplaatsen.