Zorgvoorbeter.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

www.zorgvoorbeter.nl

Thema medicatieveiligheid uitgebreid met nieuwe artikelen

30 augustus 2012

Bij het thema Medicatieveiligheid is nieuwe informatie opgenomen. Bij Praktijk is informatie voor verzorgenden en verpleegkundigen opgenomen over het vermalen van medicatie. Bij Leren staan nu tips en handreikingen om cliënten te laten participeren in hun medicatieproces.

Vermalen van medicatie

Soms worden medicijnen vermalen. Hoe moet je hiermee omgaan als verzorgende of verpleegkundige? Wie bepaalt wat? En waar moet je op letten? Ook staat er hoe je vermaalde medicijnen het beste kunt toedienen en kun je een handig zakkaartje downloaden waar je in één oogopslag op ziet wat je wel en niet moet doen bij het vermalen van medicijnen. Kijk bij het artikel Malen bij de sectie Praktijk/Acties.

Cliëntenparticipatie bij het medicatieproces

Het medicatieproces staat in het teken om het medicijngebruik voor en door de cliënt zo goed mogelijk te laten verlopen. Daarom is het belangrijk dat verzorgenden (maar ook andere zorgverleners) niet vergeten de cliënt of diens mantelzorger of cliëntvertegenwoordiger bij dit proces te betrekken. Bij de sectie Leren zijn handige tips voor opgenomen om dit te doen. Ook wordt de rol van cliëntraden besproken en wordt er verwezen naar handige instrumenten om cliënten en cliëntraden meer te betrekken bij het medicatieproces. Kijk bij het artikel over cliëntparticipatie bij de sectie Leren/Acties.