Zorgvoorbeter.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

www.zorgvoorbeter.nl

Inzicht incontinentiezorg: workshop Incometer en IncontinentieSpiegel

06 november 2012

Op het Zorg voor Beter Kennisplein VVT zijn in augustus bij het thema Continentie twee instrumenten opgenomen; de Incometer en de IncontintentieSpiegel. Deze instrumenten maken de (in)continentiezorg in organisaties inzichtelijk. Beide instrumenten zijn door LOCOmotion en Vilans ontwikkeld. Wie hier meer uitleg over wil, kan nu de workshop  ‘Meten is weten. Juist bij incontinentiezorg’ volgen. Tijdens deze workshop staan de twee instrumenten centraal.

De Incometer

De Incometer is een automatische rekenmodule, gebaseerd op de BasisZorgLijst. De Incometer brengt het de incontinentiezorg in beeld van een groep cliënten. Door geregistreerde gegevens van afzonderlijke cliënten samen te voegen geeft het een momentopname van de incontinentiezorg in de praktijk. Ga naar de Incometer.

De IncontinentieSpiegel

De IncontinentieSpiegel brengt het incontinentiebeleid van een organisatie systematisch in kaart en houdt de organisatie op die manier een ‘spiegel’ voor. De IncontinentieSpiegel is een  checklist om na te gaan of de organisatie voldoende aandacht besteedt aan incontinentie, toiletgang en continentie. Door de checklist na verloop van tijd weer na te lopen, is op te zien welke punten er verbetering is geboekt en welke onderdelen aandacht vereisen. Ga naar de IncontinentieSpiegel.

IncontinentieSpiegel en Incometer

De IncontinentieSpiegel en Incometer kunnen apart gebruikt worden, maar ook in combinatie met elkaar. Hierdoor wordt de incontinentiezorg op organisatie-, afdeling- en cliëntniveau gemeten.