Zorgvoorbeter.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

www.zorgvoorbeter.nl

Eerste werkplaatsbijeenkomst Vrijheidsbeperking

27 september 2012

Volgende week is de eerste werkplaatsbijeenkomst voor de Werkplaats ‘Verzorgende en vrijheidsbeperking in de thuissituatie’. De deelnemers zijn inmiddels bekend. Zij gaan zich buigen over de vraag hoe  thuiszorgmedewerkers om kunnen gaan met het kader dat de nieuwe wet Zorg en Dwang schept omtrent de inzet van vrijheidsbeperking. En de criteria waaraan ze zich moeten gaan houden bij de inzet van vrijheidsbeperkende maatregelen.

Inventarisatie

In de eerste bijeenkomst zullen de deelnemers zich oriënteren op het onderwerp: welke problemen doen zich voor bij de inzet van vrijheidsbeperkende maatregelen in de thuissituatie? Waar zijn verzorgenden zich wellicht niet bewust van? Hoe gaat de nieuwe wet dit veranderen? Dergelijk vragen gaan een eerste inventarisatie opleveren van knelpunten en dilemma’s geïnventariseerd. Deze zullen we bekend maken op het Zorg voor Beter Kennisplein VVT. De deelnemers gaan deze knelpunten en dilemma’s bespreken in hun eigen team en netwerk.

Meedenken

Werk jij in de thuiszorg? Welke knelpunten en dilemma's voorzie jij bij de inzet van vrijheidsbeperkende maatregelen in de thuissituatie? Laat het ons weten en vul hieronder het reactieformulier in.

Meer weten

Lees meer over de werkplaats Verzorgende en vrijheidsbeperking in de thuissituatie.