Zorgvoorbeter.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

www.zorgvoorbeter.nl

Thema: Welbevinden en levensvragen

Trainingen en scholing

E-learning: goed omgaan met levensvragen

Goed omgaan met levensvragen en zingeving is lang niet altijd gemakkelijk. Om dit te illustreren hebben we drie praktijksituaties uitgewerkt in een korte e-learning. Hoe gaat u het gesprek aan met cliënten en medewerkers? Doorloop deze interactieve presentatie door op de afbeelding te klikken. (Deze e-learning werkt het beste in Internet Explorer 11, Firefox of Google Chrome)

levensvragen in organisaties

Aanbod van Trainingswinkel Levensvragen

De trainingswinkel is een gezamenlijk initiatief van de kernpartners van het Expertisenetwerk Levensvragen en Ouderen en organiseert op maat themabijeenkomsten, interactieve workshops en trainingen voor beroepskrachten, vrijwilligers en mantelzorgers over bijvoorbeeld: omgaan met levensvragen bij dementie, eenzaamheid, levenskunst en stervenskunst, oudere migranten en zingeving. Bekijk het overzicht van de trainers en het trainingsaanbod van het Expertisenetwerk Levensvragen en Ouderen op de website van Reliëf. Reliëf is kernpartner van het Expertisenetwerk Levensvragen en Ouderen en coördinator van de trainingswinkel.

inspiratiekaarten mentaal welbevindenWerken met verbeeldingskracht

Cliënten geven aan dat aandacht voor hun welbevinden erg belangrijk is voor de zorgkwaliteit. Hoe weet je welke levensthema's er spelen en hoe ga je ermee om? In het contact met cliënten geldt dat een beeld vaak meer zegt dan duizend woorden. Zorg voor Beter ontwikkelde daarom de Set Inspiratiekaarten Welbevinden.

V&VN academie: In gesprek over levensvragen en zingeving

In je werk kom je in contact met cliënten/patiënten die zich afvragen waarvoor ze de volgende dag hun bed eigenlijk nog uit zouden komen. Het bespreekbaar maken van deze vragen bevordert de kwaliteit van hun leven. Tijdens deze bijeenkomst van de V&VN Academie leer je levens- en zingevingsvragen herkennen en leer je hierover een gesprek aan te gaan. Lees meer hierover op de website van de V&VN Academie.

Colleges over nut van bewegen (Erik Scherder)

Professor Erik Scherder, hoogleraar Klinische Neuropsychologie aan de Vrije Universiteit, legt in 5 fantastische en begrijpelijke colleges uit waarom ouderen (en jongeren) hun hersenen jonger kunnen houden door bijvoorbeeld te bewegen of naar muziek te luisteren of te kauwen. Kijk en luister naar de colleges op de website van de Universiteit van Nederland (gratis colleges van hoogleraren op internet).

Lees meer over beweegstimulering.

Wil je hierop reageren?

Jouw reactie

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen []. Voorbeeld: [www.zorgvoorbeter.nl] of [http://www.zorgvoorbeter.nl]. Velden met een (*) zijn verplicht.