Zorgvoorbeter.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

www.zorgvoorbeter.nl

Thema: Eten/Drinken

Voorbeelden voedingszorg verpleeghuizen

De 'Multidisciplinaire richtlijn vocht- en voedselvoorziening voor verpleeghuisgeïndiceerden' biedt handvatten voor het tot stand brengen van een beleid voor een verantwoorde vocht- en voedselvoorziening.

Voorbeeld Ludgerus

De ‘vertaling‘ van Stichting Ludgerus van de Multidisciplinaire richtlijn Verantwoorde vocht- en voedselvoorziening voor verpleeghuisgeïndiceerden. Binnen Stichting Ludgerus is deze richtlijn vertaald naar alle cliënten. Er wordt onderscheid gemaakt tussen een goede basis voedingszorg voor iedere cliënt en de extra aandacht die ontstaat als er sprake is van voedingsproblemen. Download de Invoering richtlijn eten en drinken Ludgerus (pdf, 140 kb).

Voorbeeld ZVOM Welstaete

Door ZVOM / Welstaete zijn schematisch de processen van de basiszorg rond eten en drinken en voor cliënten met voedingsproblemen weergegeven. Beide processen zijn gebaseerd op de Multidisciplinaire richtlijn vocht- en voedselvoorziening voor verpleeghuisgeïndiceerden. Download het Proces Eten en drinken en voedingsproblemen ZVOM Welstaete (pdf, 95 kb).

Wil je hierop reageren?

Jouw reactie

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen []. Voorbeeld: [www.zorgvoorbeter.nl] of [http://www.zorgvoorbeter.nl]. Velden met een (*) zijn verplicht.