Zorgvoorbeter.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

www.zorgvoorbeter.nl

Thema: Eten/Drinken

Eten en drinken bij dementie

Kwaliteit van leven verhogen door voeding

Boek voeding en dementieHoe kan voeding voor mensen met dementie bijdragen aan hun kwaliteit van leven? Dat is de insteek van het boek 'Voeding en dementie: gezondheid en genieten in 1 recept'. Een boek met praktische tips om mensen met dementie beter te laten eten en wetenschappelijke informatie. Het is geschreven door Ondine van de Rest, universitair docent voeding en cognitie van Wageningen Universiteit in samenwerking met journalist Jeroen Wapenaar. De auteurs gaan uitgebreid in op het risico op ondervoeding en geven tips hoe naasten en zorgprofessionals ondervoeding kunnen signaleren. Bekijk enkele pagina's (pdf). Wil je het boek bestellen? Ga naar Voeding en dementie: gezondheid en genieten in 1 recept op de website van Wageningen Academic Publishers (prijs €22,95). 

Boek: Eten en drinken bij dementie

Voor veel mensen met dementie is eten en drinken moeilijk. Goede zorg bij eten en drinken is belangrijk om mensen met dementie zo gezond mogelijk te houden en hun kwaliteit van leven hoog te houden. Het boek 'Eten en drinken bij dementie' biedt handvatten voor verzorgenden, verpleegkundigen en voedingsassistenten om cliënten met dementie zo goed mogelijk te ondersteunen en te helpen bij het eten en drinken. Het boek Eten en drinken bij dementie is voor 15,90 euro te bestellen via de Dementie-winkel.nl.

Meer informatie over dementie, zie hiervoor het thema Dementie.

Maaltijdbereiding in kleinschalige woonvormen

‘Warm eten’ ondersteunt verzorgenden en leidinggevenden in bestaande- of toekomstige kleinschalige woonvormen bij het bereiden van de maaltijd. Kijk voor meer informatie op de website www.warmeten.nl.

Wil je hierop reageren?

Jouw reactie

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen []. Voorbeeld: [www.zorgvoorbeter.nl] of [http://www.zorgvoorbeter.nl]. Velden met een (*) zijn verplicht.

Reacties

  • Buyse [Vrijwilliger oppas 3 dagen in de week van 12u - 17u, Solidariteit voor het gezin, Kuurne] 03-10-17

    Sedert ik terplaatse men middagmaal eet , stimuleert men cliënte het ook om te beginnen eten , vroeger liet ze haar boterhammen soms 2 uur liggen eer ze er aan begon , ook flinke verbetering door boterham in de hand te geven , wel sociaal contact verslechterd als ook drinken geven